След като 18 мигранти загинаха след удушаване при нелегален превоз у

...
След като 18 мигранти загинаха след удушаване при нелегален превоз у
Коментари Харесай

Следовател разкри невероятни факти за трагедията с мигранти: Ритали са се, за да се спасят от камиона

След като 18 мигранти починаха след удушаване при незаконен превоз у нас следователят от Националната следствена работа Мариан Маринов разкри детайлности към случая особено пред бТВ. 

Седем души са арестувани, а един от тях е бил разпитан лично от Маринов. Той изясни, че става дума за реализатори и че уредниците към момента не са ясни.

Следователят добави, че по роман на единия от хванатите, който е получил най-млаката сума за присъединяване си в транспорта, става дума за бригада, която е инсталирала тайниците в камиона. Една от аргументите за гибелта на мигрантите е непрофесионално направената вентилация.

Маринов изясни, че неграмотността при направата на клетките е довело да гибелта на хората.

„ Тайниците са направени от доста положителни материали, имало е и обшивка с фолио. Целта е била обезвреждане на термокамерите по границите. Ние сме задържали по този начин наречените “мулета ”. Водещата причина е алчността. Другите аргументи са нелепостта и неграмотността. В такава клетка не може да се напъхат 26 души. Тя е доста здрава и няма по какъв начин да я разбият. А са се ритали, с цел да се опитат да излязат “, сподели още Маринов.

Следователят зави, че миграните преди този момент са ходили и по горите преди да стигнато до камиона. 

„ Мигрантите търсят вяра. Те също са жертви. Не знаят къде се движат, изтощени са, гладни са. Нечовешко е положението им. Били са подготвени да се наблъскат в тези камиони. Най-малкото момче беше 15-годишно “, сподели още Маринов. 

Той изясни, че водачите са знаели, че транспортират хора. А когато слизат и отварят тайниците, побягват, тъй като гледката е ужасяваща.

„ Водачите не са знаели, че хората умират. Тези хора са си броили минутите. 7 часа са преседели. Това е нечовешко. Трагедията за оживелите е, че са се прегръщали със своите мъртви приятели “, сподели още Маринов.

Той добави, че един от разпитваните е обяснил, че е дал 7000 евро, с цел да бъде превозен до Германия.

Предполага се, че каналът стартира от Турция, само че доста мъчно може да се наблюдава, тъй като всичко е направено доста професионално. В момента са хванати дребните риби, добави следовател Маринов. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР